Ergenlik döneminde hormonlar olduğundan daha yoğun bir şekilde salgılanmaya başlar. Oluşumu anne karnında başlayan velüs adı verilen ayva tüyleri, ergenlik çağında kalın kıllara dönüşür.
Erkeklerde yüz tüyleri, androjen hormonu sayesinde sakal ve bıyık olarak daha kalın kıllara dönüşür. Göğüs, sırt, kol, kulak, bacak, koltuk altı ve genital bölgedeki ayva tüylerin de yine aynı şekilde olduğundan daha kalın kıllara dönüştüğünü görürüz. İklimsel farklılıklardan, genetik yapıdan veya hormonların salgı miktarından kaynaklı olarak kıllanmanın oranını ya da yoğunluğunu değişim gösterebilir.
Kadınlarda ise bu kıllanma östrojen hormonu sayesinde gerçekleşir. Östrojen hormonu, ergenlikle birlikte koltuk altı, bacak, genital bölge tüylerinin kalın kıllara dönüşmesine neden olur. Kadınlarda yüz, kol, sırt, göbek, göğüs gibi bölgelerdeki tüyler ayva tüyü şeklinde kalır. Bu bölgelerde görülen erkeksi kıllanmalar androjen hormonunun fazla salgılanmasından kaynaklanır. Hormonun fazla salgılanmasını bazı hastalıklar, kistler veya kullanılan bazı ilaçlar tetikleyebilmektedir. Bazen de yanlış uygulanan cımbız, jilet, ağda, tüy dökücü krem gibi yöntemlerden dolayı tüyler kalınlaşıp yayılım gösterebilmektedir. Tabi yine iklim özellikleri ve genetik özellikler de farklı bölgelerin farklı oranda kıllanmasına sebep olabilir.
Peki ya tüm vücut kalıcı epilasyon denildiğinde ne anlamalıyız?
Tüm vücut kalıcı epilasyon, kıllanmayı tetikleyecek bir rahatsızlığı olmayan kadınlarda KOLTUK ALTI, GENİTAL BÖLGE ve BACAK bölgesini kapsar. Kampanyalarda geçen, genel kitleyi hedefleyen ilanlarda doğal olarak kadınların geneli dikkate alınmaktadır. Kol, göbek, göğüs, bel, yüz bölgesindeki kıllar her kadında farklılık göstereceği için bu bölgeler epilasyon paketlerine EKSTRA olarak ilave edilmektedir.